2012. 07. 26.

Bajban a Stadtbahn

Kisiklott az egyik Stadtbahn-szerelvény Hannoverben a 2000-es EXPO-nak is helyet adó Messe melletti villamosvégállomáson. Az egyik TW 2000-es a hurok melletti vízelvezető árokban állt meg az oldalára dőlve.


Az alsó-szászországi Hannoverben kedden délután a Messe Ost végállomáson kisiklott egy Stadtbahn-szerelvény. A TW 2000-es motorkocsikból álló vonat balesetéről egyelőre csak annyit tudni, hogy az utasok nélkül megforduló szerelvény a hurokban valami miatt kilépett a vágányról és kisiklott, a hurokvágány melletti vízelvezető árokban az oldalára dőlve állt meg, miközben az egyik felsővezetéktartó oszlopot is telibe kapott. A balesetben csak a járművezetőnek lett baja, könnyebben sérült meg, de beszorult a vezetőfülkébe, a tűzoltók szabadították ki és sokkos állapotban került kórházba.
(fotók: Norddeutsche Rundfunk)


A baleset helyszíne

A Stadtbahnt üzemeltető ÜSTRA becslései szerint a kár milliós nagyságrendre rúg. A műszaki mentéssel foglalkozó szakemberek még kedden elvontatták a hátsó motorkocsit, szerda reggelre pedig az elől közlekedő járművet is visszarakták a pályára. A baleset okai egyelőre ismeretlenek.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.