2012. 08. 29.

Mónika csomagol

A Magyar Közlekedés értesülései szerint távozik Hackl Mónika, a MÁV Zrt. társasági kommunikációs osztályvezetője. A szóvivőként is működő osztályvezető volt megbízott kommunikációs igazgató is egy ideig.


Távozik Hackl Mónika, a MÁV Zrt. társasági kommunikációs osztályvezetője – értesült a Magyar Közlekedés. A lap többet nem közöl, azonban vélhetően szerepe van Hackl távozásában annak, hogy korábban már leváltották Szarka László kommunikációs igazgatót is, aki Hackl felettese volt. Mind a ketten két évet dolgoztak a MÁV-csoportnál. Szarka távozása után, augusztus elejéig Hackl látta el megbízottként a kommunikációs igazgatói teendőket is.
Arról egyelőre nincs információ, hogy minek köszönhető Hackl Mónika távozása. Vélhetően azonban szerepet játszik benne a RegionalBahn szerzője által megfogalmazott kritika a 100-as vonal vágányzára kapcsán és többek között az is, hogy számos interjú- és információkérést azzal hárította el, hogy – bár ő egyben a MÁV-csoport szóvivője is – „a sajtóügyek nem hozzá tartoznak.”
Hackl Mónikát az ország korábban a Tesco áruházlánc szóvivőjeként ismerhette meg és ebből a szerepköréből nem is tudott kilépni. Értékelésünk szerint nem végzett olyan korszakalkotó és a mai napig meghatározó munkát, mint elődje, a MÁV arcaként évtizedekig ismert Kavalecz Imre vagy éppen Sigulinszky Tibor, ugyancsak korábbi MÁV-szóvivő. Míg ez a két úriember ismerte a vasút belső világát, Hackl kívül jött „megmondóemberként” kevéssé értett ehhez a bonyolult és veszélyes, egyben mégis varázslatos világhoz.

A MÁV-csoport új kommunikációs igazgatója Kriss Béla lett, aki augusztus elejétől végzi munkáját. A MÁV-csoport szóvivői posztját egyelőre nem tudjuk, hogy ki tölti be, ez valószínűleg kiderül péntekig, amikor a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút szezonzáró sajtótájékoztatóját tartják.
Kriss Béla munkájához – nehéz feladatok állnak előtte – ezúton is sok sikert kívánunk!
Hírünkhöz kapcsolódó zenei ajánlatunkért pedig kattintsanak ide.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.