2012. 08. 07.

Víz az nincs

Augusztus 6., hétfő mindenképpen beírta magát a történelembe: megdőlt ugyanis az 1939 óta fennálló fővárosi melegrekord. A II. Világháború kitörése előtt nem sokkal 35,8 °C-t mértek, de idén ez az érték 37,7 °C lett. A meleg fővárosi napon az ingázók tikkadtan vártak a vonatukra – a MÁV-START által beígért és megkezdett vízosztásnak nyomát sem találtuk.


Hétfőn 17 óra körül, a délutáni csúcs kellős közepében néztük meg, hogy mi újság a vízosztással a Keleti pályaudvaron. Az előrejelzések szerint is igen meleg napon – a múlt héten kezdődött meleg periódus legmelegebb napjáról beszélünk – azonban a beígért palackozott vízhez nem juthattunk hozzá. Pedig még a melegrekord is megdőlt... Korábban pedig volt víz: az elmúlt hét utolsó napjaiba, péntektől vasárnapig minden nap találkoztunk az ásványvizes palackokkal, bár az osztás túlzás volt. Sokkal inkább elvehette az utas, ha akarta az egy literes palackot.
Az utasokra váró ásványvizes palackok pénteken délután...
(Megjegyezzük: a vasúti személyzet is ilyet szokott kapni ellátmányként, Lillafürediről van szó ugyanis)
Viszont hétfő délután és este sem volt víz. A MÁV-START szomszédos ügyfélszolgálatán annyit tudtunk meg, hogy „hát, már befejeződött” és kérdezzük meg a fiúkat, akik kint vannak, hátha lesz még.
Szerettük volna megtudni a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától, hogy a vízosztást meddig tartják fent, kérdésünkre azonban nem válaszolt eleddig senki. Talán elugrottak a közeli hipermarketbe néhány raklap ásványvízért?
Hiába kerestük a vizet a hétvégén megszokott helyén, hétfőn délután már csak a palackok hűlt helyét találtuk
(fotók: Halász Péter)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.