2012. 09. 29.

Stuttgart: Megint siklottak

Alig két hónappal az előző után ismét kisiklott egy InterCity-vonat a stuttgarti főpályaudvaron. A tolva közlekedő szerelvény ugyanaz a vonat volt, mint a két hónappal ezelőtti, ismét az IC 2312-es siklott ki. A balesetben többen megsérültek, szerencsére csak könnyebben.Alig két hónappal ezelőtt, július 24-én kisiklott a Stuttgartból Hamburgba tarto IC 2312-es számú vonat, nem sokkal az indulás után, még a stuttgarti főpályaudvar váltókörzétében. A történelem, úgy tűnik, ismétli önmagát, ugyanis szeptember 29-én ez a vonat ismét kisiklott, nagyjából ugyanott, ahol korábban, mintegy kétszáz méterre a perontól. Ezúttal a vonat utolsó három kocsija és a mozdony, a 101 037-es hagyta el a pályát. A kisiklott mozdony leszakította felsővezetéket is és kidöntött egy felsővezetéktartó oszlopot, amely a járműveken feküdt, valószínűleg ez az oka annak, hogy az utasok jó órát töltöttek még a vonaton, mire kis csoportokban visszavezették őket a pályaudvarra.
A vonaton nagyjából kétszáz utas tartózkodott, közülük ötöt kellett könnyebb sérülésekkel kórházba szállítani.
A baleset okait a rendőrség és a Szövetségi Vasúti Hatóság, az EBA vizsgálja.
(fotó: Marijan Murat / DPA)

A baleset utáni pillanatról egy amatőr videófelvétel is felkerült a YouTubera:

Halász Péter

4 megjegyzés:

 1. Hmmm. Valami nagyon nem oké arrafelé, hogy ilyen rövid időn belül már megint siklott majdnem ugyanott egy vonat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez egy jó kérdés. Valószínűleg összefüggésben van a pályaudvar átépítése kapcsán végzett munkákkal – de ez csak spekuláció. Sajnos az EBA jelentését az előző balesetről még nem olvastuk.

   Törlés
  2. Hátha valamit kiadnak. Bár eléggé furcsa ez. Átépítéseknél a gyakori a váltófelvágás szokott lenni. Gondolom ez a vonat rendesen jelzővel járt ki, aztán sikerült a tolatási padkán landolnia.

   Törlés
 2. gondolom ugyanaz volt a vágányútja is. ott nem nagyon variálnak a vágányutakkal, mert a vonatok pontosabbak(nem mindig, de inkább, mint itthon), s mert nagy a forgalom. két hónappal ezelőtt is vezérlővel előre állásban siklottak?
  rengeteg kérdést vet fel ez, és a két hónappal ezelőtti eset is, de nem spekulálnék. kiváncsi vagyok, mit mond az EBA.

  VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.