2013. 03. 28.

Íme a Zöld Nyíl!

Bár a Zöld Nyíl a miskolci villamosfejlesztési projekt neve, a Škoda új villamosa is büszkén viselheti ezt. Az InnoTranson még csak modellben láttuk, most íme igaziban!


A boon.hu megmutatta, hogyan néz ki igaziban az első új miskolci villamos. A Škoda 26THU3 típusú járműből egyelőre kettő készül, amiből a képen látható tuja az első. Villamost a Zöld Nyíl projektjén dolgozók láthatták március 19-én, a gyártó bázisán. A lap szerint „jármű összeszerelt állapotban, a gyári tesztpályán várta a hatósági ellenőrzést. Az új miskolci villamos LED kijelzőin már az „1 Miskolc” felirat világít, a belső képernyőkön az MVK Zrt. logója köszöntötte a villamosra lépőket. A szokatlanul nagy utastérben a belső burkolatok, kapaszkodók, ülések már elhelyezésre kerültek, a vezetőfülkében a kor műszaki elvárásainak megfelelő színvonalú vezetőpult tekint vissza ránk. Az elektromos berendezések beszerelési munkái is közel vannak a befejezéshez. Folyamatban van a klíma és a szellőző rendszer beállítása, próbaüzeme, emiatt a felső burkolati elemeket még nem helyezték el a járműre. Az egész napos vizsgálat kisebb módosítási igényeket fogalmazott meg, a gyártó a javaslatokat elfogadta, a kért kiegészítéseket még a Magyarországra történő szállítás előtt elvégzi.”

(forrás: boon.hu)

Az első kocsival hamarosan elkezdődnek a próbafutások a Škoda pilzeni telephelyén. A tervek szerint az első tuja júliusban érkezik Miskolcra, ahol a további vizsgálatok után tízezer kilométert kell hibátlanul megtenniük. A végleges színtervet csak a miskolci út előtt kapják meg a villamosok.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.