2013. 04. 02.

Lezárják a Keleti főbejáratát

Várhatóan csütörtöktől, április 4-étől lezárják a Keleti pályaudvar Baross tér felé vezető főbejáratát. A pályaudvart a csarnok oldalsó, Thököly út és Kerepesi út felőli bejáratain át lehet megközelíteni.


A négyes metró építése és a Baross tér rendezése miatt április 4-étől, csütörtöktől lezárják a Keleti pályaudvar főbejáratát. A pályaudvara az oldalsó, Kerepesi út, illetve Thököly út felőli bejáratokon lehet majd bejutni.
A lezárás nem érinti az alagsori pénztárakat, oda továbbra is le lehet jutni, de csak a csarnokból. A lezárás várhatóan két-három hónapig tart majd, de a pénztárakat csak a metróépítés végén lehet ismét kintről megközelíteni.
A MÁV-START nem viszi túlzásba a kommunikációt az ügyben. A honlapon egy eldugott hírben hívják fel erre a figyelmet, a MÁV Kommunikációs Igazgatósága eddig nem adott ki ebben, a sok utast érintő témában közleményt – a változás előtt két nappal sem, mindössze egy eldugott hírre futotta.

(grafika: MÁV-START)

Információink szerint a 7-es buszcsalád Hungária körút irányú megállóhelyét a csarnok bejárata elől áthelyezik a Thököly útra április 5-én, pénteken délelőtt. Ráadásul a Baross tér végleges rendezéséig ez a helyzet nem változik majd. A Belváros irányába közlekedő buszok továbbra is a pályaudvar elől indulnak majd, így jókora kerülőt kell majd tenni az utasoknak. A Belváros felől érkezve nehezebb, körülményesebb lesz az átszállás a 24-es villamosra vagy a 80-as és a 80A trolibuszra, így az ezekhez igyekvő utasoknak a RegionalBahn szerkesztősége tapasztalatai nyomán azt javasolja, hogy a Blaha Lujza téren szálljanak át a 178-as buszra, amely Kerepesi úti megállója és a végállomása közelebb van a metróhoz és a trolimegállókhoz. A 73-as, 76-os, 78-as és 79-es trolik felé igyekvőknek pedig a 7-es buszcsaládot (5, 7, 7E, 173, 173E) ajánljuk. A Belváros felől érkező, a metróra átszálló utasok számára pedig azt tudjuk javasolni, hogy az Astoriánál vagy a Blaha Lujza téren tegyék ezt meg. A pontos forgalmi rendről a Budapesti Közlekedési Központ honlapján és facebook-oldalán is közöl majd részleteket.

RegionalBahn információk

4 megjegyzés:

 1. Aki a metróra akar átszállni, annak egyszerűbb már rögtön a BLahán átszállni, 178 közbeiktatása nélkül, nem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez mondjuk igaz. :) De ha mindenáron a metróra akar átszállni és mindenáron a Keletinél, akkor meg ez a leglogikusabb megoldás. :)

   Törlés
 2. Tetszik hogy be van jelolve a peronkapuk helye... mas kerdes hogy hasznaljak-e?

  VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.