2013. 05. 27.

Hazatérő Orient

Az Orient-expressz mostani budapesti látogatása meglehetősen rövidre sikerült, a szerelvény szombaton már haza is indult Párizs felé. Ráadásul a fotósok számára általában az érkező vonat az izgalmasabb, a hazatérő szerelvényt meglehetősen kevesen örökítik meg.



Május 25-én, szombaton délelőtt indult Budapestről Párizsba a VSOE szerelvénye. A vonat ezúttal is vitt utasokat, azonban közel sem volt tele a járat: az indulás előtti napon még találtunk kiadó helyeket az internetes adatbázisban – no persze, igen jó pénzért: Budapestről Párizsba 1850, Londonba 2240 eurót kóstál egy utas jegye.
Magyarics Zoltán kollégánk pedig lesben állva várta az impozáns szerelvényt: Hegyeshalom és Bécs között, az Ostbahn Parndorf Ort megállóhelyénél örökítette meg a vonatot.

Hegyeshalom és Bécs között az ÖBB 1116 172-es továbbította az Orient-expresszt

Impozáns szerelvény jutott a piros Taurusnak

A szerelvény végén nincs jól működő, beépített zárlámpa, így dukál a vonat végére a „homokórás” zártárcsa. Igaz, ebből leginkább kettő kellene a szerelvény végére
(fotók: Magyarics Zoltán)

Az Orient-expressz legközelebb október 24-én érkezik majd Budapestre, akkor majd október 26-áig marad a vonat a magyar fővárosban.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.