2013. 05. 23.

Budapest felé tart az Orient-expressz

A legendás Orient Express modern reinkarnációja, a Venice Simplon-Orient Express (VSOE) rendszeresen felkeresi a klasszikus útvonal mentén fekvő nagyvárosokat. Mai útja Villachtól Bécsen át Budapestig vezet – bár a vonat e sorok megjelenésekor közelít a magyar határhoz, étvágygerjesztőként bécsi képekkel már szolgálhatunk olvasóinknak.



Az impozáns, 17 kocsiból álló, hírnevéhez méltóan makulátlan és felettébb elegáns megjelenésű vonat Velence felől érkezett Ausztriába az éjszakai órákban, hajnali 2 óra után nem sokkal indult tovább Villachból Bécs felé az 1116 113-as pályaszámú Taurussal. A sűrű reggeli forgalomban az ÖBB a Südbahn helyett a Pottendorfer Linie-n keresztül „lopta be” a laza menetrend ellenére is néhány perces késéssel közlekedő szerelvényt – alábbi felvételeink a Pottendorfer Linie és a Donaulaendebahn elágazásában készültek. Az expressz ezután a bécsi Westbahnhof felé vette az irányt, majd rövidke pihenő után Budapestre indult. Hegyeshalomba menetrend szerint e sorok írásával szinte egyidőben, 11:38-kor érkezik, a Nyugati pályaudvarra pedig 14:50-re várható a VSOE.

Inzersdorf Ort állomás bejáratához közelít a nemes vonat a Pottendorfer Linie-n




(A felvételek a szerző munkái)

Az Orient-expresszt Hegyeshalomtól a MÁV-TRAKCIÓ 470 001-es pályaszámú gépe húzza. A vonat május 25-én, szombaton 09:11-kor indul vissza Párizs felé a Nyugati pályaudvarról.


Magyarics Zoltán

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.