2013. 06. 19.

Íme a szürkék

Hivatalosan is bemutatta a DB AG a decemberi menetrendváltással Lipcse és Halle térségében forgalomba álló Talent 2-es motorvonatokat. Az S-Bahn Mitteldeutschland flottája ötvenegy új motorvonattal bővül.




Tulajdonképpen nem újdonság, hogy új sorozatszámmal és új színezésben érkezik a DB AG-hoz több Talent 2-es motorvonat – 2012 őszén már rácsodálkozhattunk az új vonatokra. A Lipcse és Halle térségében működő gyorsvasúti hálózatra, amely a menetrendváltástól „S-Bahn Mitteldeutschland” néven folytatja működését, ötvenegy új Talent 2-es motorvonatot rendelt a Bombardiertől a DB Regio: 36 vonat háromrészes, míg 15 szerelvény négy részes lesz. Az utastér kialakítása is változik: nagyobb üléstávolsággal szeretnék kellemesebbé tenni az utazást. Emellett pedig az első osztályú szakaszban a megszokott szövet helyett bőrborítású üléseket kapnak az utasok.

Egymás mellett a DB AG megszokott vörös és az újszerű, ezüst színű motorvonata
(fotók: DB AG)

A motorvonatok a menetrendváltással állnak majd forgalomba, ekkorra készül el majd a Lipcse belváros alatt vezető gyorsvasúti alagút is.
Az új Talenteket a RegionalBahn már 2012 kora őszén megmutatta, akkor Elstal rendezőpályaudvarán pihentek a már kész szerelvények. Akkori képeinket ide kattintva nézhetik meg.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.