2013. 08. 14.

Klederingi siklás

Ahogy arról hírt adtunk már: a bécsi központi rendezőben, Klederingen kisiklott több teherkocsi. Hat tartálykocsi siklott ki a gurítódomb melletti vágányon. A hatból négy kocsi még a helyszínen van, a szakemberek a rakományukat fejtik át. A pálya komolyan megsérült.


Mint a spagettit, úgy tekerte fel a sínszálakat a kisiklott hat teherkocsi, egyes, meg nem erősített információk szerint még kedden este-éjszaka. Ennek ellentmond az, hogy tudósító kollégánkkal szinte együtt ért ki a helyszínre az ÖBB segélymenete és a tűzoltók is. A tartálykocsikban fűtőolaj és benzin volt. A négy járműből kettő az oldalára dőlt, kettő állva maradt a sínek helyén.
A kocsik mentését a tűzoltóság és az ÖBB végzi. A helyszínen hidraulikus emelőkkel rakják helyre a járműveket, az oldalra dőlt kocsikat valószínűleg daruval emelik vissza a pályára – jelentette kollégánk a Zentralverschiebebahnhofról.
A baleset az Ostbahn forgalmát nem zavarja, a rendező, ha láthatóan korlátozottan, de működik.

Két teherkocsi részben, illetve teljesen az oldalára dőlt

A veszélyes szállítmány mentésében segédkező közúti járműveket pőrekocsikon juttatják el a közúton megközelíthetetlen helyekre a rendezőben

Szokatlan ilyen perspektívából látni egy vasúti kocsit

A mentésben az ÖBB segélyszerelvénye...

...és a tűzoltók is részt vesznek

A baleset miatt a rendezőpályaudvar csak korlátozottan működik. A képen látható Herkules azokat a tartálykocsikat hozta, amelyekbe átfejtik a benzint, illetve a fűtőolajat a sérült járművekből

Az Ostbahn forgalma zavartalan

Az oldalra dőlt kocsik talpra állításához jó eséllyel nem lesz elég a segélykocsi felszereltsége. Jöhet a daru?

A vasúti pálya is szemmel láthatóan komolyan megrongálódott
(fotók: Magyarics Zoltán)

Halász Péter, Magyarics Zoltán

2 megjegyzés:

 1. Nem Ro-La, hanem ilyen kocsikon van az a két teherautó:
  http://www.railfaneurope.net/pix/at/car/misc/CB_00470RFE.jpg

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, javítottuk. Van elfekvőben valami Rola-kocsi is arrafelé, hasonló célzattal, annak idején nekünk azt mutogatta pont egy helyi ember, első blikkre azzal kevertem össze. :)

   Törlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.