2013. 11. 25.

Taurust a falra!

Összesen 219 mozdony fért fel arra a poszterre, ami alighanem igen népszerű karácsonyi ajándék lesz majd: számos vasútbarát falát fogja díszíteni a grafika a készítő reményei szerint. Ötlet a karácsonyi ajándékvásárláshoz.


Ha valaki vasútbarát, netán ezen belül is „Taurus-rajongó”, akkor biztosan örülni fog a railcolor.net szerkesztője, Simon Wijnakker új ötletének: egy fali képre tette fel az eddigi összes EuroSprinter színtervét. Egészen pontosan az ES64U2-es és az ES64U4-esek színezését találjuk meg a képen. Az MRCE, a Dispolok, a megannyi magánvasút, az ÖBB és a MÁV „Teknői” is helyet kaptak a grafikán. A mindenképpen érdekes és egyfajta kordokumentumnak is tekinthető posztert 9,95 euróért szerezhetjük be az oldal webshopjából.
A tervek szerint hasonló kiadvány készül majd a Bombardier TRAXX-ok és a Siemens ES64F4-esek kapcsán is. De felmerült annak az ötlete is, hogy hasonló módon mutassa be a készítő több európai vasúttársaság korábbi és mai járműparkját is. Ami biztos: sokat számít e poszter sikere a későbbi döntések meghozásában.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.