2014. 01. 07.

Új buszgarázst épít München

Új autóbuszgarázst építenek Münchené északi részén: az új moosachi telephely 2018-ra készül el és 200 csuklós autóbusz tárolására, karbantartására lesz alkalmas.


2018 végére új, 200 csuklós autóbusz befogadására alkalmas telephelyet épít az MVG München északi részén, Moosach városrészben – erről döntött december végén a müncheni városi tanács. Az új autóbuszgarázs a meglévő, Westendstraßén lévő intézményt váltja majd ki.
Az új helyen egy parlagon lévő területet építenek majd be a tervek szerint. A tároló és a karbantartó létesítményeket szociális helyiségek és irodák egészítik majd ki. A hosszútávú elképzelések szerint ide költözik majd az MVG jegyautomatákat javító és üzemeltető részlege is. A telephelyet körülvevő épületek a zajcsökkentés mellett pedig különféle üzleteknek és gasztronómiai létesítményeknek ad majd otthont. A buszgarázshoz kapcsolódik majd mintegy ötszáz lakás is, ezek elsősorban az MVG munkatársainak szolgálati otthonai lesznek majd – további 650 városi bérlakást pedig a felhagyásra kerülő Westendstraße garázs helyén alakítanak majd ki.
A teljes projektre mintegy ötvenmillió eurót szán a városvezetés és az MVG.

A Westendstraßén lévő buszgarázs

Az új buszgarázs tervezett helye

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.