2014. 05. 06.

Bemutatkozott a ČD-Railjet

Bemutatkozott az első cseh Railjet-szerelvény Prágában. A menetrendváltástól a vonatok az ÖBB szerelvényei mellett megjelennek majd a Graz–Bécs–Prága tengelyen. A ČD összesen nyolc szerelvényt vásárolt a Siemenstől.


A decemberi menetrendváltás után már bárki utazhat a ČD Railjet-szerelvényeivel Graz, Bécs és Prága között. A cseh szerelvényeket az ÖBB 1216-osai vontatják majd. Az első vonatot, a szerelvényt, amelyet a 1216 233-as továbbított, Prága főpályaudvarán mutatták be a nagyközönségnek. A menetrendváltásig a folyamatosan érkező vonatok a ČD belföldi forgalomban veti majd be, így május 7-én is közlekedik az új szerelvény Prága és Brünn között és várhatóan itt mutatkozik majd be a többi vonat is. Decembertől pedig az EC 72/EC 73 és az EC 74/EC 75-östől búcsúzik a hagyományos fülkés és termes kocsi, helyette a hét kocsis Railjet-egységek veszik át az uralmat.

A ČD másik zászlóshajójával, a Pendolnio-motorvonattal együtt a prágai főpályaudvaron

A ČD-Railjet bemutatkozott a nagyközönségnek is. Utasforgalomban decembertől közlekednek majd a szerelvények

Még szokatlan, de hamarosan megszokott látvány lesz a prágai váltókon a Railjet
(fotók: Sergio Almeida / via facebook)Az első utazás a ČD-Railjeten

A ČD új vonatairól további képek láthatók Sergio Almeida képalbumában a facebookon.

RegionalBahn információk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.