2014. 10. 16.

Lezajlott az idei TemoFeszt

Mégpedig immár a hatodik: közép-kelet Európa legnagyobb vasútmodell-fesztiválján a TerVez2 csapata is képviseltette magát, ahol az érdeklődők számára lehetőség nyílt a kiadás előtt álló szoftver kipróbálására, valamint arra, hogy a fejlesztőcsapat néhány tagjával megismerkedjenek.


Az október 10–12. között a Vasúttörténeti Parkban megrendezett eseményen a TerVez2-t három asztali gépen és egy laptopon lehetett kipróbálni. Az első (pénteki) napon az érdeklődés mérsékelt volt, nyilván amiatt, mert munkanapól volt szó. A pénteki programokon inkább csak a megszállott modellezők, és persze a „nagyszülő-kisunoka párosok” vettek részt.


Szombaton aztán beindult a bolt: az asztali gépek gyakorlatilag folyamatosan foglaltak voltak, időnként még a kis laptop is. Harminc perces vezényleteket lehetett játszani, a térképek közül Kőbánya-Kispest volt a legnépszerűbb, de a korábban már beharangozott asztalokat is ki lehetett próbálni.


A harmadik nap (vasárnap) már vegyesebb képet mutatott: a látogatók és a TerVez2 iránt érdeklődők sem egyenletesen oszlottak el a nap folyamán, így aztán adódtak viszonylagos üresjáratok is. A látogatók többsége természetesen arról érdeklődött, hogy mikor és milyen kondíciók mellett lehet hozzájutni a programhoz. Ez egyelőre még nem ismert, de amint körvonalazódik a kiadás időpontja és az árazás, arról a RegionalBahn is beszámol majd!

(A cikkben szereplő képeket Hajós Norbert készítette.)

Nánási Zoltán

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.