2014. 10. 03.

Októberi Tramwaytag

Szokatlan időpontban, október 11-én, szombaton várja a látogatókat a Wiener Linien az idei – harmincadik – Tramwaytag alkalmából a simmeringi főműhelyben. Nézzük, mivel készülnek a bécsiek a késői alkalom okán.


Október 11-én, szombaton 9:30 és 20:30 között várja a látogatókat a Wiener Linien a simmeringi főműhelyben. Az immáron harmincadik villamosnapon a főműhelyben már megszokott programokkal is készülnek, azaz lehet vezetni – előzetes regisztráció után – villamost, metrót és autóbuszt is. Ezen felül bemutatkoznak a Wiener Linien szakszolgálatai is, megismerkedhetünk az utastájékoztatási rendszerekkel is. Az ideig Tramwaytag hangsúlyát a metróra helyezik majd, a járművek mellett bemutatják majd a különböző biztonsági rendszereket is. Újdonság lesz a programok között a hajtányversyeny is. Természetesen megismerkedhetünk ezen felül a főműhely munkájával is.

A megszokott programok mellett a főműhely munkáját is megismerhetjük szakértők vezetők segítségével
(fotó: Thomas Jantzen / Wiener Linien)

A 1110 Wien, Simmeringer Haupstraße 252-es szám alatt tartott rendezvényre a 71-es villamos Zentralfriedhof 3. Tor, a 6-os villamos Zentralfriedhof, 4. Tor vagy a 71A (korábban 171-es) busz Hauptwerkstätte megállójából lehet eljutni.
A belvárosból érkezők számára két nosztalgia ráhordójáratot is indítanak: a Grillgasse U–Braunhubergasse–Simmering S U–Fickeystraße–Weißenböckenstraße–Zentralfriedhof 1. Tor–Zentralfriedhof 2. Tor–Zentralfriedhof 3. Tor–Hauptwerkstätte útvonalon villamossal utazhatnak 9:15 és 17:30 között 15 perces ütemben. A Schwedenplatz U–Hundertwasserhaus–Remise (Verkehersmuseum der Wiener Linien, azaz a nemrégen átadott, megújult villamosmúzeum)–St. Marx S–Enkplatz U–Simmering S U–Hauptwerkstätte útvonalon nosztalgiabusz jár majd 9:15 és 17:30 között, 20 perces követési időközzel.
A villamosnap alkalmából a Wiener Linien hálózatán és általában a bécsi tömegközlekedésben, a 100-as zónán belül az erre a napra kiadott ünnepi jegyekkel ingyenesen lehet utazni 9 és 22 óra között.
A programokról szóló összefoglalót és – idén először otthon nyomtatható formában is – a rendkívüli napijegyet a Wiener Linien oldalán találják az érdeklődők.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.