2014. 09. 15.

Október 11.: Tramwaytag 2014

Nem viszi túlzásba a kommunikációt a Wiener Linien a népszerű rendezvénye, a Tramwaytag idei kiadása kapcsán. Pedig még jó ideje lehet sejteni, hogy hol lesz és bár úgy volt, hogy a nyáron tartják, végül október 11-ére esett a választás.


Sokáig veszélyben lévőnek tűnt az idei Tramwaytag, különösen annak fényében, hogy a hagyományos szeptemberi dátumot, ami idén szeptember 13. lett volna, a villamosmúzeum (újra)megnyitásának szentelte a közlekedési cég. Ráadásul szó sem esett a hivatalos kommunikációban a Tramwaytagról, aminek helyszíne idén – ahogy minden ötödik évben – a simmeringi főműhely lesz.
A programokról még most sem lehet túl sokat tudni, szeptember 12-én viszont egy talányos videóban invitál résztvevőket a Tramwaytag kereti között rendezett hajtányversenyre a közlekedési cég. A többi programról egyelőre azonban még mindig nem tudni semmit, de legalább megnyugodhatunk: lesz Tramwaytag és október 11-én, ráadásul valóban a főműhelyben tartják majd.

A Wiener Linien kedvcsináló videója a hajtányversenyhez. Vajon mivel újítanak még?

Mindenesetre furcsa a Wiener Linien kommunikációja abban a tekintetben, hogy eleddig a Remise névre keresztelt villamosmúzeum megnyitóján volt a fő hangsúly, ám ehhez képest meglehetősen színtelen-szagtalanra sikerült kollégánk tudósítása szerint és érződött: a puskaport a Tramwaytagra tartogatják.
Az is igaz azonban, hogy az elmúlt évek során „elfáradt” a Tramwaytag: amíg az 1990-es években még a Ringen vagy a Gürtelen is parádéztak a villamosok, addig mostanában kimerül egy-két nosztalgiaszerelvényben és néhány kiállított villamosban a program közlekedési része. No és persze a tömegben, amit a minden évben állandó elemek is vonzanak: az egészségügyi szűrés, a koncertek; miközben az igazi alanyról, a villamosokról egyre kevesebb szó esik. Tehát ennek fényében érthető lehet, hogy a Wiener Linien megújítani szándékozik a villamosünnepet is, emiatt nem akarnak részleteket mondani a mostani programról, bármennyire is várjuk azt. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk: vajon mivel nyűgöz le minket a közlekedési társaság?

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.