2014. 10. 04.

Nyit a főpályaudvar

Pénteken, október 10-én nyitják meg hivatalosan a bécsi főpályaudvar épületét. Bár a létesítményt már használhatják az utasok 2012 vége óta, a pályaudvar mégis csak most készült el teljes egészében. Decembertől pedig a Railjet-vonatok is megállnak.


Bár a menetrendváltás még arrébb van, az osztrákok jó érzékkel október 10-én átadják a közönségnek a bécsi főpályaudvar létesítményeit. Nem véletlenül: az üzlethelyiségek bérlői így már az adventi forgalomból is profitálhatnak – ehhez jön még az, hogy december közepétől a legtöbb távolsági járat megáll a főpályaudvaron, így a karácsony előtti napokban még nagyobb forgalom lesz majd a kereskedelmi egységekben.
Az ÖBB a pályaudvar létesítményeinek átadását október 10-én és 11-én színes programokkal ünnepli majd. A rendezvénysorozat október 10-én, pénteken 10 órakor indul a hivatalos megnyitóval, azután több színpadon számos zenei program várja a látogatókat. Ezen felül kisebb járműbemutatót is szervez az ÖBB az ötödik vágányon. Ezen kívül pedig nyitva lesz a Bahnorama-torony is, ahonnan Bécs panorámája mellett a jellegzetes perontetővel bíró létesítményt is megcsodálhatjuk.
A részletes program a www.hauptbahnhof-wien.at oldalon olvasható.
Itt jegyezzük meg: október 11-én, szombaton tartják a Tramwaytagot is a Wiener Linien simmeringi főműhelyben, a két program kiválóan összekapcsolható.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.