2015. 04. 21.

Bécsi villamosbaleset: tizenkét sérült

Tizenkét sérültje van annak a balesetnek, amely Bécsben történt. A Lazarettgassén két, a 43-as vonalon közlekedő szerelvény ütközött össze. Frissítés: a szerda reggeli információk szerint egy tévesen kitérő irányban álló váltót nem vett észre a Neuwaldegg felé tartó kocsi vezetője, és ez vezetett a balesethez.A baleset akkor következett be, amikor a Zimmermannplatz és a Lazarettgasse sarkán a szűk ívben két, ellentétes irányban közlekedő szerelvény horzsolta egymást. A rendőrség közlése szerint a balesetben tizenketten megsérültek, a későbbi információk szerint szerencsére mindannyian csak könnyebben. A sérültek mindegyike utas volt. Szerda reggeli értesülések szerint az elsődleges vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a Neuwaldegg felé tartó kocsi járművezetője nem vette észre, hogy számára helytelen, kitérő irányban áll a jármű által érintett váltó, és így jöhetett létre a baleset. A műszaki mentés végeztével a forgalom fél hét körül indulhatott meg a vonalon.


A balesetben a 613-as pályaszámú, B sorozatú hosszú ULF és a 1355-ös pályaszámú c4-es pótkocsit vontató 4859-es E1-es volt részes.

(fotók: ORF)

RegionalBahn információk

2 megjegyzés:

 1. Az ULF előtt korábban közlekedő szerelvény balra fordult a hurokba, a váltó nem állt vissza magától, és az ULF vezetője nem vette észre a váltó állását, miközben épp a váltónál találkozott a szembejövő E1+c4-szerelvénnyel, ezért következett be a baleset.

  A 1355-ösnek minden bizonnyal sajnos annyi, az ULF teljesen felszántotta a bal oldala első negyedét. Mivel 2016-ban lejár a fővizsgája és eleve nem tervezték újravizsgáltatni, bizonyára nem érdemes megjavítani.

  Hogy tizenketten sérültek meg, az stimmel, de súlyos sérülés szerencsére nem történt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük, frissítve, időközben a helyi hírcsatornák is csak könnyű sérültekről beszélnek.

   Törlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.