2016. 05. 17.

Bevásárol a Südostbahn

Új motorvonatokat vásárol a Stadler Railtól a svájci Südostbahn. A Voralpen-Express járataira szánt motorvonatok a 2019/2020-as menetrendi évadtól állnak majd szolgálatba.



Szűkszavú közleményben tudatta a szakmai sajtóval és a nagyközönséggel, hogy új motorvonatokat rendel a Stadler Railtől. A még 2014-ben az érintett kantonok és a szövetségi kormányzat által jóváhagyott projekt keretében a Voralpen-Express jelenlegi, részben 40 évnél is idősebb járműparkját cserélnék le.

A SOB által közzétett látványterv szerint FLIRT 3-as vonatokat vesznek, mégpedig tízrészes kivitelben

A St. Gallen és Luzern között közlekedő, rendkívül népszerű járat jelenleg különféle, felújított, EW II-es személykocsikból álló szerelvényeit motorkocsik vagy éppen Re 4/4 V-ös, vagyis 456-os sorozatú villamosmozdonyok továbbítják. Bár a sajtóközlemény nem részletezi, a közzétett látványterv szerint nyolc részes FLIRT 3-as motorvonatok érkeznek majd a SOB-hoz. A motorvonatok érdekessége, hogy lényegében két, négyrészes FLIRT-ből állnak majd, mivel a középső két kocsi is rendelkezik majd hajtással.
A SOB összesen 170 millió frank értékben rendel motorvonatokat a Stadler Railtől.

A Südostbahn nem először rendel motorvonatokat a Stadlertől, hiszen a társaság látható megelégedéssel üzemeltet összesen huszonhárom, korábban rendelt FLIRT-motorvonatot
(fotó: Berky Dénes)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.