2016. 09. 29.

Hoboken: kiütötték a bakot, több mint száz sérült

Amerikában (ismét) súlyos vasúti baleset történt. A csütörtök reggeli csúcs idején történt esetben egy elővárosi ingavonat futott túl a bakon. A baleset okai egyelőre nem ismertek.


Súlyos baleset történt a New Jersey Transit hálózatának egyik legforgalmasabb állomásán, a Jersey City városában található Hoboken fejpályaudvaron. A csütörtök reggeli csúcsban az első képek alapján egyértelműnek tűnik, hogy egy Comet-családba tartozó vezérlőkocsival az élén érkező szerelvény túlfutott a vágány végén, az ütközőbakot kidöntve vagy kisiklást követően. A szerelvény jelentős rombolást vitt végbe az épületben, a perontető egy része is összeomlott, a vezérlőkocsi pedig teljes hosszában a vágányt lezáró bakon túlhaladt. A hírek szerint eddig egy halálos áldozatot azonosítottak, de több mint 100 a sérültek száma. Az okok természetesen még ismeretlenek, de az állomáson tartózkodók szempontjából mindenképpen szerencsés körülménynek tűnik, hogy a vonat elején egy vezérlőkocsi volt, és nem egy mozdony.


A baleset jelentős fennakadást okoz a New York–New Jersey agglomeráció elővárosi forgalmában, a New Jersey Transit ugyanis összes, Hoboken állomásra közlekedő járatát leállította.

Magyarics Zoltán

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.