2019. 05. 08.

Új buszokat vesz Kladno és Kolín

Két cseh városba is új buszok érkeznek Prága környékén. A járművek új színt visznek a környék közlekedésébe, annak ellenére, hogy mindkét településen a PID arculatának megfelelő autóbuszok állhatnak csak forgalomba.





A Metropolitan EuroCity-k, a cseh főváros előtti utolsó állomásánál található Kolín-ban 2020. februárjától áll forgalomba, a már gyártásban lévő 16 darab Mercedes-Benz Conecto, valamint két kisebb, 7-9 méter hosszú autóbusz, amelyből több példány már tesztelés alatt van, a végleges döntés a típusról még nem született meg. Az összességében több mint 100 millió cseh korona értékű beszerzést az OAD Kolín (Okresní autobusová doprava Kolín s.r.o.) köti meg a gyártókkal, ezzel biztosítva jövő év februárjától a város helyi közlekedését az elkövetkezendő tíz évben, ahol az Arriva Výchoní Čechy a.s.-t váltja majd.

Szóló kocsiból most nem SOR-t vesz Kladno, hanem Iveco Urbanway-t. A képen egy korábbi beszerzésből származó kocsi várja az utasokat a zličíni metróállomásnál
(fotó: Halász Péter)

Új autóbuszok érkeznek Kladno-ba is, itt a szolgáltató nem változik, az Arriva-csoporthoz tartozó ČSAD MHD Kladno vásárol 25-öt, három méretben. Nagy részük hazai autóbusz lesz: tizenkét darab Iveco Urbanway 12M (ebből hat kétajtós, a többi háromajtós), négy SOR NB18 érkezik. Ezen felül érkezik még kilenc 15 méteres Scania is. A járművek várhatóan augusztusban érkeznek, a forgalomba állításuk pedig a szeptemberi tanévkezdéskor várható.

Mellár Marcell

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.