2011. 05. 27.

Áramhiány Bécsben

Ahogy arra már sokszor utaltunk: nyugaton sincs kolbászból a kerítés, ami a közlekedést illeti legalábbis. Az viszont biztos, hogy az operatív irányításban a sógorok nagyságrendekkel jobbak a szomszédos vasúttársasánál, ami nevesül egy három betűs cég… Ezúttal Meidlingben produkált érdekeset az élet és a technika, emiatt akadozik a forgalom arrafelé.


Rájár a rúd az ÖBB-re. A héten két tehervonat siklása után pénteken délelőtt fél tíz körül a meidlingi pályaudvaron egy kapcsolóberendezés adta meg magát és égett le. Emiatt megszakadt a környező vasútvonalak áramellátása – közölte az ÖBB. Az akadozó energiaellátás és a helyreállítás miatt mindösszesen két vágány járható az állomáson a tízből, ez pedig jelentős késéseket okoz.
Sokat késnek a gyorsvasúti és a távolsági vonatok is – csak két vágány használható a tízből Wien-Meidlingben
A felsővezetéki hiba miatt a Meidling és Hütteldorf, illetve Penzing közötti Verbindungsbahnon és a Pottendorfer Linién teljesen leállt a forgalom, a távolsági vonatokat Bécsújhelytől dízelmozdonnyal húzzák be Bécsbe. Hogy meddig marad ez a helyzet, nem közölte az ÖBB, de az biztos, hogy dolgoznak a helyreállításon.
Az ÖBB hírei szerint végül 12:35-kor feloldották a korlátozásokat.

A Bécsújhely felől érkező vonatokat nem villany-, hanem dízelmozdonyok továbbítják a felsővezetéki hiba miatt
(a szerző felvételei illusztrációk)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.