2011. 08. 02.

Indul a vasutas Google Transit – jön a Vonatinfó

Budapesten már működik a Google Transit. A keresőcég térképalapjára saját fejlesztés alapján mutatja be a mai napon a Vonatinfó szolgáltatást. A MÁV-csoport szóvivője, Hackl Mónika a Magyar Rádió reggeli hírműsorában azt mondta: a menetrendváltástól már okostelefonokra is elérhető lesz a valós idejű információszolgáltatás.


A budapesti Google Transit bárki számára elérhető és könnyen használható. A hírek szerint ma, valamikor délelőtt elindítja a MÁV-csoport az új utastájékoztató rendszerét, a Vonatinfót. Az elmondások szerint a MÁV-TRAKCIÓ iemig-jéhez hasonlító felületen, a Google térképére rajzolva jelennek meg a vonatok, a járatok adatai (útirány, késés) és egyéb információk.
Hackl Mónika a MÁV-csoport szóvivője a Magyar Rádió reggeli hírműsorában elmondta: karácsonyra már kifejezetten okostelefonokra szabott alkalmazást is elérhetnek az utasok, addig az ELVIRA internetes felületén érhetők majd el az adatok.
A RegionalBahn szerkesztői kíváncsian várják az új szolgáltatás beindítását, s reméljük ezzel valóban pontosabban tudja tájékoztatni az utasait és lassan megszűnhet az a gyakorlat, amikor a kiírt és bemondott késést kettővel kell szorozni, hogy közelítőleg megtudja az utas a vonatának várható érkezési és indulási idejét.

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.