2011. 08. 24.

Meleg van a szomszédban is

Nem csak idehaza örülhetünk vagy éppen szenvedhetünk a melegtől (ki-ki ízlése szerint), hanem a szomszédos Ausztriában, legalábbis annak keleti végein hasonló az idő. Bécs környékén még e sorok megjelenésekor is bőven harminc fok felett volt a hőmérséklet, így az ÖBB is belendült: hideg üdítővel szolgál az utasoknak.


Az Osztrák Szövetségi Vasút is igyekszik „hűteni a kedélyeket” a nyári forróságban. Persze, könnyű nekik, az Alpokban azért jóval hűvösebb az idő, mint a Kárpát-medencében. Azért a sógoroknak is jut a melegből: Bécs környékén is harminc fok felett járt a hőmérő higanyszála. Azonban ez a klimatizált kocsikban utazókat nem zavarja, de a regionális vonatokon azért már nehezebb elviselni a meleget. Az ÖBB legalább felületesen próbálja az utasok hőérzetét rendbe tenni. Egy üdítőitalgyártóval közösen cukormentes italokat osztogatnak a bécsi pályaudvarokon.
(fotók: ÖBB)

Itt tegyük hozzá: a MÁV is oszt vizet az utasainak, de csak a főbb pályaudvarokon és csak a készlet erejéig. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján pedig elmondható: az osztrák megoldással szemben ezek a vizek nem hűtöttek.

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.