2011. 09. 12.

Siklás a Glacier Express vonalán

Svájcban sem könnyű az élet mostanában. A Rhätische Bahn, azaz az RhB vonalhálózatán történt egy baleset. A Chur és Ilanz közötti vasúti pályán szünetel a forgalom. A balesetben többen megsérültek.


Vasúti baleset történt Svájc egyik legismertebb vasúttársaságánál, az RhB-nál. Graubünden katonban jelenleg Reichenau-Tamnis és Ilanz között szünetel a forgalom, mert Ilanz közelében kisiklott a társaság egyik vonata a Carrerabach feletti hídon. Az elsődleges vizsgálatok szerint a hordalék torlódott fel annyira, hogy az a vasúti pályára került.
A balesetben hárman megsérültek. A vonaton tartózkodó hét utas a mozdonyvezető vezényletével elhagyta a szerelvényt és a közeli Valendas-Sagogn állomásra mentek, ahol ellátták a sérülteket. A műszaki mentés az RhB tájékoztatása szerint hétfő estig tart majd, addig az utasokat buszokkal szállítják. Az erre közlekedő Glacier-Express utasait Zürich felé irányították, más vonatokkal.
A balesetet szenvedett vonat egy motorvonat volt, amit az RhB egyik Be 4/4-es motorkocsija és a betét- és vezérlőkocsik alkottak. A típusból összesen hat szolgál a grabündeni vasúttársaságnál
(a kép forrása: suedostschweiz.ch)

A forgalmat kedden reggel vették fel – tudatta az RhB. A három súlyosabban sérült utast már kiengedték a kórházból.

Halász Péter
a poszt frissítve: 2011. 09. 13., 19:02

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.