2011. 09. 22.

Újabb súlyos vasúti szerencsétlenség Németországban

Legutóbb Szászországban történt baleset, ezúttal pedig Thüringia kért magának szót hasonló témában. Halle és Kassel között összeütközött két vonat, ebből az egyik veszélyes anyagokat szállított. A vonatot továbbító mozdony kiégett, az egyik mozdonyvezető megsérült.


A thüringiai Bleicherode mellett, Bleicherode-Ost állomáson még szerdán este összeütközött két tehervonat. Az egyik vonat veszélyes anyagokat szállított s az ütközés következtében a mozdony mögötti, benzinnel rakott tartálykocsi felrobbant. E vonat mozdonya kiégett, a mozdonyvezető megsérült a hírek szerint. A másik mozdonyvezető sokkot kapott.
A hírek szerint egy utoléréses balesetről van szó, de hogy pontosan mi okból történt az eset, azt még vizsgálni kell.
 A DB AG közlése szerint a helyszínelés és a műszaki mentés idején csütörtökön biztosan zárva lesz még a pálya, az RE-vonatok helyett Nordhausen és Bernterode, a személyvonatok helyett pedig Wolkramshausen és Sollstedt között buszok közlekednek.
A baleset és következményei különösen nehezítik a most zajló pápalátogatásra igyekvők mentesítő vonatainak forgalmát. Őszentsége, XVI. Benedek ugyanis csütörtökön Berlinbe érkezett és a napokban több németországi helyszínre is ellátogat, ahova a zarándokokat számos mentesítővonat szállítja majd.
A kiégett mozdony az MRCE 189 204-1 pályaszámú gépe volt, amelyet 21234/2006 gyári számon épített a Siemens.
(a képek forrása: MDR)

Németországban az utóbbi időben megszaporodtak a vasúti balesetek. Legutóbb szeptember 20-án történt ilyen Szászországban, akkor egy személyautóval való ütközés után siklott ki egy motorvonat, ahogy arról a RegionalBahn Blog is beszámolt.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.