2011. 10. 08.

Terjedő erőszak

Egyre több hír érkezik a német fővárosból a különféle, valamilyen tömegközlekedési eszközzel kapcsolatos erősszakos eseményről. A minap egy buszt támadtak meg Schöneberg kerületben, szombaton reggel pedig a schöneweidei S-Bahn-megállóban támadtak meg egy embert.

Csütörtökön Schöneberg kerületben támadott meg egy ismeretlen férfi egy autóbuszt. A 245-ös viszonylaton közlekedő járművet az út közepén állította meg, majd leszakította a kocsi ablaktörlőjét és végül kővel bedobta a busz szélvédőjét. Az üvegcserepektől a 47 éves buszvezető könnyebben megsérült.
(a szerző felvételei illusztrációk)

Szombaton hajnalban a schöneweidei S-Bahn-állomáson támadtak meg egy fiatalembert. A szemtanú szerint – aki a rendőrséget is kihívta – két elkövetőről egyelőre azt lehet tudni a híradások szerint, hogy orosz akcentussal beszéltek. Az állomáson nincs térfigyelő rendszer, így egyelőre a hatóság is sötétben tapogatózik. A súlyos, de nem életveszélyes sérültésekkel kórházba szállított fiatalember egyelőre nincs kihallgatható állapotban.
Szombatra virradó éjjel az U7-es metrón a Kleispark és az Eisenacher Straße között egy zenét hallgató fiatalt támadott meg egy férfi. Arcon ütötte a fiút, majd a telefonját elrabolva eltűnt a következő állomáson.
Pénteken volt a temetése annak a fiatalembernek, aki néhány hete egy támadás elől menekülve a Kaiserdamm metrómegálló közelében egy autó gázolt halálra.
A BVG biztonsági szolgálata, a DB Sichereit és a rendőrség is jóval sűrűbben ellenőriznek a problémás időszakokban. A város kiemelt problémaként kezeli az erőszakos cselekedeteket a hírek szerint.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.