2011. 10. 12.

„Vérdíj” a robbantókért

Újabb gyújtóbomba robbant szerda reggel Berlin közelében. A Staakennél működésbe lépett szerkezet nem okozott érdemi károkat, azonban egy másik működésbe nem lépett társa a belvárost körülölelő gyorsvasúti gyűrűt bénította meg. A Deutsche Bahn AG a robbantók nyomára vezetőknek jelentős összeget ajánlott fel.
Nem múlik el nap a német fővárosban bombariadó nélkül. Szerda reggel Staaken mellett, a Berlinből Hannoverbe vezető vasúti pálya mellett fedeztek fel egy működésbe lépett gyújtóbombát. A szerkezet nem okozott érdemi károkat.
A nap folyamán egy másik robbanószerkezet a városi gyorsvasúti gyűrűnél keltett riadalmat. Az első vizsgálatok idejére lezárták a forgalmat Ringbahn vonalát Schöneberg és Berlin egyik fontos csomópontja, a Südkreuz között.
A német állami vasúttársaság, a DB AG „vérdíjat” tűzött ki: százezer eurót, mintegy 29,3 millió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek.
A szövetségi állam sem maradt tétlen: immáron országos szinten kiemelten foglalkoznak a nyomozással.
Eközben a hétfői robbanásnak még mindig érződnek az utóhatásai. Falkensee és Nauen között vonatpótló buszok járnak, az állomást egyedüliként kiszolgáló RB14-es viszonylaton 10-40 perces késésekkel járnak a vonatok; a vonatpótló buszok pedig rendkívül zsúfoltak.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.