2011. 10. 07.

Zárva a pénztárak

Zárva van a legtöbb vasúti pénztár Németországban. A DB ReiseZentrumok munkatársait ugyanis üzemi gyűlésre hívták, így nincs, aki kiszolgálja az utasokat. Az automaták továbbra is működnek, a jegyeket ott is megvehetik az utasok.


Üzemi gyűléseken vesznek részt a vasúti pénztárak alkalmazottai pénteken. Emiatt a legtöbb pénztár, azaz a DB ReiseZentrum fantázianevű intézmény zárva tart, hisze nincs, aki kiadja a jegyeket vagy éppen információkat adjon az utazni vágyóknak.
A DB AG várhatóan most közli a munkatársaival, hogy milyen átalakításokra készülnek az ügyfélszolgálatokon. A korábbi hírek szerint meglehetősen sok munkatárstól válnának meg – vagy kapnának más feladatot a DB-konszernen belül.
A legtöbb DB ReiseZentrum zárva tart pénteken. A munkatársakat a szervezeti egységek és a személyzet jövőjéről tájékoztatja a hírek szerint a DB AG vezetése
(a képek forrása: Wikipedia)

Az utazni vágyók az ügyfélszolgálatok zárva tartása ellenére is hozzájuthatnak jegyeikhez: az automaták teljes körű szolgálatatást nyújtanak és az internetes menetjegy-értékesítés sem szünetel. Emellett a DB Fernverkehr úgy rendelkezett, hogy a távolsági vonatokon utazók a vonatkísérő személyzetnél ma felár nélkül válthatják meg a vonatjegyeket.
A DB AG azt ígéri, hogy a menetrendi információkról szóló tájékoztatáshoz kisegítő személyzetet vezényel a jelentősebb forgalommal bíró állomásokra, hogy az ott dolgozó információsokat és térfőnököket mentesítsék.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.