2011. 11. 12.

Végleges. Végleges?

Végre felkerült a MÁV-START honlapjára is a 2011-2012-es menetrend. A hosszú PDF-fájlt lapozgatva azért kiderül: a magyar vasúttársaság és a megrendelője „természetesen” nem változtatott semmit a meglehetősen rossz tervezeten.

Ahogy a menetrendből kitűnik, továbbra sem fontos a Budapest és Bécs közötti kapcsolat, hiszen a távolabbról érkezők által szívesen használt Dacia nemzetközi gyorsvonat továbbra is korlátozottan, január 11-ig és június 16-tól október 1-ig jár majd. Máskor biztosan nincs igény mondjuk egy esti utazási lehetőségre a 19 óra után Bécsből Budapestre tartóknak. Persze, ezek az utasok lehet, hogy messzebbről jönnek (például Münchenből az RJ 69-essel), de az átszállók le vannak ejtve. Sebaj, legalább a buszos vállalkozók most erősíthetnek.
A menetrend a MÁV-START honlapján érhető el, igaz, erről a társaság nem nagyon igyekezett értesíteni a közönséget; éppúgy, ahogy a vasúti közlekedésről szóló híreket is tálaló oldalak sem verik nagy dobra a menetrend megjelenésének tényét. A letöltési oldalt ide kattintva érhetik el olvasóink. Tegyük hozzá: a nyomás közbeni módosítások még hátra vannak...

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.