2011. 12. 12.

Nincs menetrend?

Az ÖBB internetes oldalán – egyelőre – hiába keressük a most életbe lépett menetrendet, a mezőnkénti bontásban felrakott PDF-fájlokat nem érhetjük el. Az ÖBB közleményben tájékoztatott az esetről és hátteréről.


Versenyjogi okok miatt az ÖBB nem adhatta ki a menetrendkönyvét az eredetileg tervezett formában. A most indult konkurrens cég, a Westbahn ugyanis protestált és ráadásul sikeresen: a versenybíróság úgy döntött, hogy az állami vasúttársaság köteles szerepeltetni a magáncég vonatait is a menetrendkönyvben. Emiatt azonban az ÖBB-nek át kell dolgoznia a már elkészült anyagokat s így átmenetileg nem érhető el a megszokott, PDF-fájlokban elérhető menetrend.
A megszokott, vonalakénti bontású PDF-ek helyett egy közleményt talál a látogató az ÖBB honlapján

Látszólag nem olyan nagy gond ez, azonban e lépés miatt csak az elektronikus keresőrendszerekben érhetjük csak el az ÖBB vonatainak adatait, offline semmilyen módon, tehát elektronikusan és papíralapon sem férhetünk hozzá a menetrendhez, ugyanis a megszokott könyv formájában sem árulják azt.
Egyelőre nélkülözni kell a könyv alakú menetrendet is

Az ÖBB egyelőre azt javasolja, hogy az online keresőket használják az utasok, ebben aktuális adatokkal találkozhatnak. Arra vonatkozólag, hogy az új menetrendet könyvként és PDF-ben mikor adják ki, ha egyáltalán kiadják, nem tett ígéretet az ÖBB.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.