2012. 01. 17.

Cigiszünet

Meglehetősen lazára hagyták a menetrendet a München és Berlin között közlekedő ICE-vonatoknak a Lichtenfels és Saalfeld közötti Frankenwaldbahnon. Olyannyira, hogy még a cigiszünet is belefér a menetidőbe.


Talán a kikapcsolt Neigetechnik, talán más miatt, de kifejezetten lazára hagyták a München és Berlin között közlekedő ICE-vonatok menetrendjét. Az itt közlekedő ICE-járatok ugyanis a Lichtenfels és Saalfeld (Saale) közötti 88 kilométert 61-63 perc alatt teszik meg – megállás nélkül. Ehhez képest a RegionalExpress-járatok 62 perc alatt teszik meg az utat, mégpedig nyolc közbenső megállással.
Érdekes eset történt a minap, nevesül január 11-én: a késő este Münchenből Berlinbe tartó ICE 1500-as ugyanis olyannyira laza menetrend alapján közlekedett, hogy Saalfeld (Saale) állomására hét perccel korábban érkezett. Az egyébként kettő perces pihenő így kilenc percesre nyúlt és a vonaton utazók beszámolói szerint a vonat vezető jegyvizsgálója még külön fel is hívta a dohányzó utasok figyelmét: most van idejük elszívni egy cigarettát. A DSO-n olvasható beszámoló szerint azonban a nemdohányzó utasok is kifejezetten örömmel fogadták a figyelmességet.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.