2012. 02. 21.

Egyelőre nem lesz sztrájk

Egyelőre nem lesz újabb munkabeszüntetés a német fővárosban. Az érdekvédők a BVG-vel folytatott hétfői egyeztető tárgyalás után kedden jutottak erre a döntésre.


A BVG utasainak egyelőre nem kell munkabeszüntetésre számítaniuk. A BVG-vel és leányvállalatával, a Berlin Transporttal a munkabérek kapcsán vitában álló szakszervezet egyelőre úgy döntött, hogy nem hirdet újabb munkabeszüntetést. Bár a hétfői egyeztetési forduló eredménytelen volt, egyelőre mégsem akarnak élni a nyomásgyakorlás ezen eszközével – mondta a ver.di területi ügyvivője, Susanne Stumpenhusen keddi sajtótájékoztatóján.
A szakszervezeti vezető arról is beszélt, hogy az egyeztető tárgyalásokba szeretnének közvetítőket bevonni, mert a kétoldalú megbeszélések nem hoztak semmiféle előrelépést – annak ellenére, hogy a ver.di hétfőn szintén letette az asztalra a maga javaslatát.
Amint arról a RegionalBahn Blog is beszámolt, szombaton 4 és 19 óra között figyelmeztető sztrájkot hirdetett a szakszervezet, ennek eredményeként nem jártak a metrók, a villamosok és a buszok jelentős része a német fővárosban.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.