2012. 02. 06.

Téli káosz

Farkasordító hidegben várakozhatnak az utasok Berlinben. A gyorsvasút ugyanis ismét összeomlani látszik. A Ringbahn ritkábban és megosztva jár, az észak-déli viszonylatok némelyike pedig csak fele olyan sűrűn jön, mint ahogy az egyébként megszokott.


Nem indult jól a hét Berlinben. Egyrészt kifejezetten hideg van: -21 és -18 °C között alakul a reggeli hőmérséklet. Az ilyen időben pedig nem öröm az S-Bahn-járatokra várni – főleg, hanem jönnek.
Márpedig nem jönnek, mert hétfőn reggel a Ringbahnon egy biztosítóberendezési hiba miatt a megszokott öt helyett tízpercenként jártak a vonatok, ráadásul nem is teljes kört tettek meg a vonatok hétfőn reggel, a Westend megállónál át kellett szállni egy másik szerelvényre. Emiatt az S46-os viszonylaton is korlátozások voltak: a vonatok csak Tempelhofig jöttek be Königs Wusterhausenből.
Az S25-ös viszonylaton pedig kimaradnak a sűrítő betétjáratok a hírek szerint, így a teljes vonalon csak húsz percenként járnak a vonatok, az észak-déli alagútban ezt igencsak érezni lehet a csúcsforgalmi időkben.
A hétvége sem volt eseménytelen: síntörés miatt az Ostkreuz környékén az S3, S5, S7 és S75-ös viszonylatok közlekedésében volt fennakadás, ráadásul az S25-ös és az S75-ös vonalon személyzethiány miatt maradt ki több indulás.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.