2012. 03. 28.

Búcsú a gyorsvonattól

Idén már nem megy gyorsvonat az észak-németországi Usedom szigetére. A neves Usedom-Express idén már RegionalExpress rangban közlekedik Berlin és a lengyel határváros megállója, Swinoujscie Centrum között.


Nagy újítást tett a DB AG: végre a hétvégi különleges ajánlatok is érvényesek a neves üdülőhelyre tartó közvetlen vonaton, a híres Usedom-Expressen. A vonat eddig „D-Zug”, azaz gyorsvonat jelöléssel közlekedett, így a regionális járatokra érvényes tartományi és hétvégi jegyek nem voltak érvényesek – pedig a járművek komfortban nem tudtak többet egy átlagos regionális szerelvénynél.
A DB AG most úgy döntött: a pénteken és szombaton Berlinből Usedom szigetére és szombaton, valamint vasárnap visszafelé tartó vonatok immáron RegionalExpress jelzéssel közlekednek. A május 19. és szeptember 30. között érvényes nyári menetrend szerint Berlin-Zoologischer Garten pályaudvarról indulnak a szerelvények, amelyeket a DB Regio állít ki az előző évekhez hasonlóan. Várhatóan idén is a 646-os sorozatú GTW 2/6-os motorvonatokkal közlekedteti a vasúttársaság a hétvégi kirándulójáratot.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.