2012. 04. 13.

Lemoshatják a vonatokat

Használhatja a cseh RegioJet az államvasút kezelésében álló kocsimosókat. Erről állapodott meg a két fél, miután a jó ideje tartó vita végére került pont.


Nem volt tisztázva eddig, hogy az állomáshasználati díjban mi is van benne? Például a Student Agency érdekeltsége, a RegioJet eddig nem használhatta sem a prágai, sem a bomhumíni kocsimosókat. Most viszont megállapodott a két vasúttársaság a berendezések használatáról, így végre nem kézzel kell lemosni a sárga személykocsikat.
Számtalan kifogást kapott a magántársaság az ÖBB-től beszerzett kocsijainak esztétikai állapota miatt. A RegioJet eddig ugyanis kézi módszerrel takarította a kocsik külső felületét, azonban így a járművek tetejét nem tudták megfelelő módon tisztán tartani.
A kocsik oldalait eddig is le tudták mosni, még ha nehéz is volt. De a tetejüket csak a gépi kocsimosókban lehet biztonságosan és hatékonyan takarítani
(fotók: RegioJet)

Ezen a helyzeten változtat a mostani megállapodás. A ČD-nek két kocsimosóját jogosult használni a magántársaság, az egyik Prágában, a másik Bohumín állomásán található.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.