2012. 04. 06.

Már nem vörösödnek

Úgy tűnik, a DB AG szakítani szeretne a regionális járművek eddigi, meglehetősen egyhangú vörös színezésével. Legalábbis egy trieri konferencián nemrégiben bemutatott grafikán a megszokottól merőben eltérő színezésű motorvonatot láthattak az érdeklődők.




Könnyen előfordulhat, hogy szakít a megszokott, vörös alapú színtervvel a DB AG a regionális vonatok esetében. Ahogy arról a RegionalBahn már beszámolt: a DB Regio AG nyerte több, Rheinland-Pfalz tartománybeli viszonylat üzemeltetési pályázatát – FLIRT motorvonatokat ajánlva a megrendelők figyelmébe.
A minap a Deutscher Nahverkehrstag rendezvényén mutatta be a DB AG az új motorvonatok látványtervét. Az átdolgozott fejforma mellett feltűnő a jármű szürke alapszíne, amelyet fekete és vörös díszítések dobnak fel.
A Rajna-Pfalzban közlekedő DB-s FLIRT-ek új, a hagyományokkal szakító színtervet kapnak
(forrás: forum.rail-server.de)

A lépés viszont az is jelenti, hogy a Rüdiger Grube vezette társaság szakít az elmúlt évek meglehetősen monoton, vörös alapon némi fehér díszítéssel jellemezhető színtervével. Az ötletes, egyedi színezés kapcsán egyébként már többen megjegyezték: könnyebben meglátszik rajta a használat, mint a tiszta vörös járműveken.
Rostock és Sassnitz között öt, a DB Regio hagyományos színeiben szolgáló FLIRT dolgozik. Az egyik ilyen érkezik Stralsund állomásra
(fotó: Halász Péter)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.