2012. 05. 14.

Újabb bajor Werbe

Újabb Werbelokkal gazdagodik a német vasút. Bajorországban már ez lesz a negyedik Werbelok, igaz, az egyik azóta a szerződés értelmében már elvesztette ruháját. Most viszont ismét új társat kapott Maxl és a hegyeknek hírverést csináló 111-es.




Bajorországban ismét gyarapodott a reklámmozdonyok száma. Bár az olimpiai mozdonyról a szerződés értelmében még tavaly nyáron le kellett venni a reklámot, a DB Regio bajorországi színesedése nem áll meg. A bajor sörkertek 200. születésnapja alkalmából e neves intézményeknek csinál hírverést a mozdony. A 111 066-ost az elmúlt pénteken mutatta be a DB Regio és a bajor sörkirálynő, Barbara Horstmann a müncheni főpályaudvaron.
A DB Regio nevében Antonina von Bassewitz, a sörkirálynő Barbara Hostmann és Angela Nuscheler, a Tourismusverband München-Oberbayern képviseletében stíluszerűen müncheni sörrel avatta fel a mozdonyt

A Tourismusverband München-Oberbayernnel közös kapmányban a DB Regio a törtélmi hagyományokkal rendelkező műintézményekre és a kulturált sörfogyasztásra szeretnél felhívni a figyelmet és kedvet csinálni a látogatáshoz. A mozdony új ruháját a Roco is támogatta, a modellgyártó mellett pedig a tervezésben a Mozart- és a Haydn-mozdonyokat is jegyző Gudrun Geiblinger is közreműködött.
A harmadik aktív, bajor reklámmozdony, a 111 066-os
(fotók: Daniel Schuhmann / tramgeschichten.de)

A 111 066-os (teljes pályaszáma: 91 80 6 111 066-7 D-DB) 1976. július 14-én állt szolgálatba Müncheben. A gépet a Henschel und Sohn, Kassel építette 31912/1976 gyári számon. A gép 1998 és 2000 között Frankfurt am Mainban szolgált, majd visszatért a bajor fővárosba, azóta is ott szolgál.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.