2012. 06. 20.

Beázott a metróállomás

Átlagos nyári zivatar söpört végig Bajorország déli felén. Az esőből kapott jócskán a főváros, München is. A zuhé nyomán azonban ott is tócsákra bukkantak az emberek, ahol nem is számítottak rá.

A Münchner Verkehrgesselschaft, az MVG jelenleg éppen a müncheni főpályaudvar metróállomásaihoz vezető aluljáró felújításán dolgozik. Az előkészítő munkák során az immáron negyven esztendős létesítményt bizony alaposan megbontották, vélhetően ennek nyomán szivárgott be a csapadékvíz az U1-es és U2-es, valamint az időszakos U7-es metró-viszonylatok által használt, déli irányú peron Bayerstraße felőli végére.
A szivárgó csapadék a Bayerstraße felőli kijárathoz  vezető mozgólépcsőnél okozott gondot

Az utasok az U2-es viszonylat peronjánál érezték legjobban a lezárást. Csak a megérkezett vonat első ajtójához mehettek oda, ekkor vitte arrébb a szalagot az U-Bahn-Wache egyik munkatársa

A metrószerelvény kihaladása után ismét csak a második-harmadik ajtó vonaláig mehettek előre az utasok az U2-es metró peronján. Érdekes módon az U1-es metró felől volt nagyobb a tócsa (és folyamatos a vízszivárgás), itt mégis jóval kisebb részt kerítettek le a peronból
(fotók: Halász Péter)

A nem várt csapadékszivárgás miatt az MVG és az U-Bahn-Wache (nagyjából: metrórendőrség) emberei lezárták a kijáratot és térségét. A belső, az U2-es vonal által használt vágány, illetve peronoldal esetében az utasokat csak a szerelvény érkezésekor engedték az első két ajtóhoz, utána ismét lezárták a területet a szakemberek, akik az utasokat a másik peron, illetve másik kijáratok felé irányították. Emiatt némileg bonyolultabbá vált a forgalmas csomóponton az U1, U2, U7 és U4, U5 viszonylatok között az átszállás.

A zivatar nyomán a nagyvasúton is fennakadások voltak. A München és Garmisch-Partenkirchen közötti vonalon akadozott a forgalom a DB Regio közlése szerint. Itt az S-Bahn-szerelvények csak Stranbergig mentek el, Stranberg és Tutzing között vonatpótló buszok jártak. A regionális vonatok utasait az S-Bahn-szerelvényekre és az érintett térséget elkerülő vonatokra irányították. A menetrendi kereső adatai szerint München-Heimeranplatz és München-Pasing, illetve München Hauptbahnhof és Tutzing között felsővezetéki hiba miatt függesztették fel a vonatközlekedést.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.