2012. 06. 25.

Búcsúzik a trolibusz

Elindult utolsó menetrend szerinti útjára a Barnimer Busgesselschaft utolsó MAN/ÖAF Gräf & Stift trolibusza. A 011-es pályaszámú kocsi 12:36-kor indult a Nordend végállomásról és két kört tesz a városban, oldalán az „Eberswalde grüßt Budapest”, azaz az „Eberswalde üdvözli Budapestet” felirattal.




A feldíszített, 011-es pályaszámú kocsi 1993. augusztus 7. óta szolgál a Berlin melletti városka trolibuszüzeménél. A csuklós trolibusz hamarosan – többi társához hasonlóan – Budapestre kerül, ahol felújítás után forgalomba is állhat majd.
Feldíszítve, az utolsó szolgálatra pihen a trolibuszgarázsban a 011-es számot viselő kocsi
(fotó: BBG)

A BKK-nak és a BKV-nak úgy nyílt lehetősége a trolik beszerezésére, hogy a BBG új, Solaris Trollino 18AC típusú kocsikat vásárolt. A régi, MAN/ÖAF Gräf & Stift NGE 152 M17/M18 típusú kocsikat a lengyel járgányok forgalomba állításának ütemében tudta átadni a magyar fővárosnak. A 011-es hamarosan ugyancsak útnak indul Budapest felé.
Az első felújított kocsi már forgalomba is állt Budapesten. A 80-as és a 80A troli vonalán találkozhatunk a 350-es számot viselő járgánnyal
(fotó: Halász Péter)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.