2012. 06. 07.

Lesz vonat – VOLT-vonat

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is lesz a soproni VOLT-fesztivál idején különvonat Budapestről Sopronba. A GYSEV közzétette a vonatok menetrendjét is, amelyek megállás nélkül teszik meg a Kelenföld és Sopron közötti távolságot. A vonatban Schlierenwagenek lesznek és a tervek szerint Werbelok is kerülhet a szerelvény élére.



Ámbátor a teljesen non-stop menet egyelőre még csak álom, hiszen a GYSEV szakaszára érvényes írásbeli rendelkezéseket Győrben adják fel a vonatnak, illetve ellenkező irányban a MÁV részére érvényes rendelkezésekről is itt értesítik a személyzetet, így Győrben mindenképpen szükséges forgalmi célú megállást beiktatni.
Indul a Keletiből a VOLT-vonat. 2009-ben még jutott rá Szili és Bh is

A vonatok június 26-30. között a Keletiből 11:21-kor indulnak, emellett 26-án és 27-én 12:51-kor is közlekedik mentesítő járat. A vonatok Sopronba 14:29-kor, illetve 16:20-kor érkeznek.
Sopronból Budapestre június 28. és július 1. között 4:13-kor (Budapestre érkeznek 7:19-kor), július 1-jén pedig 8:18-kor és 12:18-kor indulnak a különvonatok – Budapestre 11:32-kor és 15:32-kor érkeznek meg.
Rázó László, a GYSEV szóvivőjétől a RegionalBahn megtudta: a vonatok egyenként legfeljebb 16 Schlierenwagennel közlekednek majd a tervek szerint. A szerelvény, illetve szerelvények fix fordában járnak majd ezeken a napokon. A GYSEV ugyancsak azt tervezi, hogy valamelyik Werbelok – a választék: Széchenyi, Liszt, Erzsébet királyné – továbbítja majd, de ha ez nem lehetséges, akkor V43-asokkal továbbítják majd a vonatot.
...de akadt, amikor Teknő húzta a vonatot. Itt a 1047 504-4-es, az akkor még későbbi, de azóta már egykori Haydn-mozdony húzza be Kelenföldre a különvonat szerelvényét
(fotók: Halász Péter)

A vonaton külön megváltható menettérti jegyekkel lehet utazni, áruk 3700 forint – ami 56 százalékkal olcsóbb, mintha valaki teljesárú menetjegyet váltana erre a távra. A jegyeket VOLT-jegyek értékesítési helyein lehet megvásárolni – tudatta honlapján a GYSEV.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.