2012. 07. 19.

Dróthiba

Felsővezetéki hiba miatt jelentős késésekkel, vonatok lemondásával kell számolnia annak, aki Bécsben útnak indul. A Schnellbahn-Stammstreckén finoman fogalmazva is „összedőlt a ravatal” szerdán reggel, 30-80 perces késések vannak.


Magyarics Zoltán, a RegionalBahn bécsi munkatársa jelezte: jelentős, akár nyolcvan perces késésekre és vonatok elmaradására kell számítania annak, aki szerdán délelőtt útnak indulna a bécsi gyorsvasúton. Történt ugyanis, hogy felsővezetéki hiba miatt a Praterstern–Floridsdorf–Leopoldau szakaszon a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek. A jelentős forgalmat lebonyolító vasúti szakaszon általában 3-5 percenként járnak a vonatok.
Késve közlekedő Schnellbahn-szerelvény a Rennweg megállóban. Az utastájékoztatás igencsak esetleges, de azért igyekeznek követni az ÖBB-sek az eseményeket

Az ÖBB közlése szerint egyes vonatok késnek, másokat pedig részben lemondanak. Vannak olyan vonatok, például az R 2321-es (Bernhardsthal–Payerbach-Reichenau) és az R 2322-es (Payerbach-Reichenau–Břeclav), amelyek kerülő útirányon át, Meidlingtől Simmering érintésével jutnak el végállomásukra. Menet közben Simmeringben és Stadlauban is megállnak.
Jelentős késéseket mutat az utastájékoztató tábla Wien Mittén. Nem ritka az órás csúszás sem
(fotók: Magyarics Zoltán)

Kollégánk jelzése szerint a késések hatására többek között a Wien Mitte/Landstraße és a repülőtér között ingázó CAT-vonatok is jelentős csúszásban vannak, a járatok lemondása pedig leginkább a gyorsvasúti szerelvényeket érinti. Az ÖBB utasainak a Wiener Linien járatait ajánlja, ahol elfogadják a csak az ÖBB járataira érvényes bérleteket is.
A dolog különös pikantériája, hogy az U1-es metró nyári felújítása miatt a Wiener Linien azt javasolja utasainak, hogy a lezárt szakaszt kerüljék el, többek között használják az ÖBB gyorsvasúti szerelvényeit.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.