2012. 07. 06.

Szaporodó Werbék

Szinte már-már futószalagon érkeznek az ilyen-olyan Werbelokok a Lajtán túlról. Ezúttal az ÖBB bújtatta különös köntösbe az egyik mozdonyát – ami a sógoréktól nem is olyan szokatlan lépés, különösen, ha figyelembe vesszük: idén 175 éves az osztrák vasút.

Erre az évfordulóra hívja fel a figyelmet a nemzeti színekbe burkolt Railjet-szerelvény mellett immáron az ÖBB 1216 020-as pályaszámú gépe is, amelyet a minap mutattak be Linzben. A gép külsejét a számos más mozdonydizájnt is jegyző Gudrun Geiblinger tervezte meg. A modern Siemens-gép oldalán a császári és királyi Államvasutak, azaz a kkStB (k.k. Staatsbahnen) egyik jellezgetes gőzösét hordozza magán. A 310.23 pályaszámú – nem mellesleg a mai napig üzemképes – gőzmozdony rajzával díszített gép a minap gördült ki a linzi bázisról, ahol magára öltötte az új gúnyát.
A vasútbarátok új fotótémája, azaz a 1216 020-as Linzben

Ahogy az már lenni szokott, ezúttal is megjelent a mozdony 1:87 méretarányú modellje – ezúttal is a Roco műhelyéből gördült ki a kis mozdony
(fotók: Gudrun Geiblinger Design)

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.