2012. 07. 31.

Veres felé birkák, Göd felé bomba akadályozza a vasúti forgalmat

Őrizetlenül hagyott birkákat gázolt el egy főváros felé tartó személyvonat kedd délután Rákospalota-Újpest és Fót között, ezért 80-100 perces késésre számíthatnak az utazók a Budapest–Veresegyház–Vác vasútvonalon – közölte a MÁVINFORM sajtóügyeletese az MTI-vel. Eközben a Budapest–Göd–Vác szakaszon egy II. Világháborúból származó robbanószerkezet miatt kellett korlátozni a forgalmat.


Both Ferenc tájékoztatása szerint a gázolás után a MÁV-START Zrt. megrendelte a buszokat az utasok elszállítására, de a Volán társaságok nem tudtak járműveket biztosítani (jelenleg Nagymaros és Szob között a BKV járművei is pótolnak információink szerint), ezért jelenleg is áll a forgalom, tart a helyszínelés.
A menetrend szerinti közlekedés csak szerda hajnalra állhat helyre – tette hozzá az ügyeletes.
A RegionalBahn körképe szerint azonban ezúttal a MÁVINFORM túlbecsülte a késéseket: este nyolc óra magasságában már csak 15-40 perc közötti késéseket mértünk a 71-es menetrendi mezőszámú vasútvonalon.
A tűzszerészek kedd este elszállították Gödről azt a lövedéket, amelyet egy családi ház udvarán találtak, a rendőrök a területi zárást feloldották – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája az MTI-vel.
A rendőrök délután lakossági bejelentés alapján mentek ki Gödre, a Pesti út 40. szám alatti családi házhoz. A Magyar Honvédség tűzszerészei a helyszínen megállapították, hogy a lövedék egy sérült gyújtószerkezetű második világháborús szovjet repeszromboló gránát.
A robbanóeszközt a honvédség tűzszerészei a rendőrség által kijelölt helyen megsemmisítik. Az eset miatt a rendőrök egy 100 méteres sugarú körben lezárták a környéket, ez érintette a 2-es út egy szakaszát, valamint a helyi vasútállomást is. A házakat kiürítették. Mostanra a területi lezárást feloldották, a lakók visszatérhettek otthonukba – mondta a HM sajtóügyeletese.

MTI, RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.