2012. 08. 02.

Különös villamospótló

A svájciak mindig egy kicsit különcök. Nem csak azért, mert a legfurcsább német nyelvjárások egyike az ottani dialektus, hanem a nagyon erős gazdasággal bíró országban sokszor igen elképesztő megoldásokra jutnak. Így van ez a zürichi városi közlekedési cég, a VBZ esetében is, ugyanis meglehetősen egyedi megoldást választott a villamospótlásra.


Július 16-tól augusztus 18-áig a zürichi Limmattalstrassén a villamosvágányok felújítási munkái miatt a Escher-Wyss-Platztól Frankenthalig villamospótló buszok járnak, a felújításban érintett szakasz kihagyása mellett. A VBZ azonban gondolt az idősebb és a mozgásukban korlátozott utasokra is: számukra a villamosvágányokon közlekedő pótló járatot szerveztek. A TukTuk-taxikkal közlekedő járat munkanapokon 8 és 17 óra között; szombaton 8 és 16 óra között várja az utasokat.
Villamos helyett TukTuk-taxik közlekednek Zürichben
További képek a fotós albumában a facebookon!
(fotó: Specker Peter, via facebook)

A háromkerekű, elektromos hajtású kocsikat bérli a VBZ, két típusú járműről van szó: az egyikbe három, a másikba pedig hat utas fér bele. A 10-15 percenként járó kocsik a Kappenbühlweg és a Winzerstrasse megállók között szállítják az utasokat a felújítás három hetében.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.