2012. 08. 14.

Túlpörögtek

Kezelhetetlen mennyiségű bejegyzés, komment miatt döntött úgy az ÖBB, hogy egyelőre visszavonulót fúj és alaposan átgondolja a facebookon való jelenlétét. A vasúttársaság közlése szerint az ÖBB-t és a munkavállalókat alaptalanul sértő hozzászólások garmadája érkezett, emiatt kénytelenek átgondolni a megjelenésükkel kapcsolatos alapokat.


Az ÖBB-t és a munkavállalókat alaptalanul sértegető bejegyzések miatt törölte hétfőn a felhasználói kommenteket a cég a facebook-oldaláról. A vasúttársaság jelezte: a „valódi” megkereséseket ezentúl e-mailben várják, nem pedig a facebook-oldalukon keresztül. Jelezték: a „social network” ellenőrzése gyakorlatilag lehetetlen, a felhasználók kordában tartása nehéz, gyakorlatilag non-stop ügyeletet megkövetelő feladat. Nem véletlen, hogy számos cég egyáltalán nem is engedi a felhasználóknak, hogy kommentálják a megjelenéseket – ez a legegyszerűbb módja a látogatók rendszabályozásának.
Az ÖBB jelzése szerint a továbbiakban átgondolják, hogy milyen módon lehet hatékonyabb és minél felhasználóbarátabb a vasúttársaság kommunikációja a facebookon. Hozzátették: a közelmúltban a DB AG facebook-lapjait is hasonló támadás érte.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.