2012. 09. 05.

Kiadó mozdony

Az elmúlt év végén bocsátotta áruba az alsó-szászországi vasúti flottát kezelő cég, az LNVG három dízelmozdonyát. A feleslegessé vált TRAXX DE-k közül kettő a hvle-nél landolt, míg a 246 011-es az IGT-nél talált új gazdára. A mozdonyok „berepülésével” foglalkozó társaság a saját mozdonyát bérbe adná.


Bérbe adná a saját mozdonyát az IGT. A mozdonyok próbameneteivel és hatósági vizsgáztatásával foglalkozó vasúttársaság még tavaly év végén vásárolta meg az LNVG egyik TRAXX DE mozdonyát, nevesül a 246 011-est. A gép különlegessége, hogy 2010-ben a 175 éves német vasút tiszteletére az ünnepi időszak logójával látták el a gépet. Jelenleg pedig az átlátható vasúti szektornak, az átláthatóság nyújtotta biztonságnak csinál hírverést a mozdony. Érdemes megjegyezni, hogy a gépet már korábban is rendszeresen használta – bérelt mozdonyként – az IGT.
Kiadó az IGT mozdonya
(fotó: IGT)

Az IGT jelzi, hogy a 2007-ben gyártott mozdonyt bármelyik vasútvállalat bérbe veheti hosszabb-rövidebb időre. Az IGT-nek magának nincsenek vonattovábbítási feladatai, jellemzően csak járműgyártók megbízásából közlekednek a vadonatúj mozdonyokkal. Azt IGT végzete többek között a MÁV-TRAKCIÓ TRAXX-mozdonyainak gyári próbáit is.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.