2012. 10. 09.

Siklott a próbavonat

Rövid időn belül harmadszorra is kisiklott egy vonat a stuttgarti főpályaudvaron. Ezúttal egy próbaként közlekedő IC-szerelvény hagyta el a pályát a frissen megjavított váltónál.


Ismét kisiklott egy vonat Stuttgart Hauptbahnhofon kedden délelőtt. A hírek szerint a szerelvény próbamenetként gördült át a frissen kijavított váltón, ahol tíz nappal ezelőtt, szeptember 29-én siklott ki a Hamburgba tartó IC 2312-es. A dolog pikantériája, hogy július végén is ugyanazon a helyen siklott ki, pontosan ugyanaz a vonat.
A mostani baleset is pontosan ugyanott, ugyanazon a váltón történt, ahol a júliusi és szeptember végi eset. A DB AG egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi okozhatja az elvileg frissen kijavított váltónál a balesetet.
A vonaton ezúttal nem voltak utasok – lévén próbavonatról van szó. A műszaki mentés azonban nem kis káoszt okozott a baden-württembergi város főpályaudvarán. A pálya helyreállítása még napokig eltart.

Halász Péter

5 megjegyzés:

 1. Gyanús, hogy mindig tolva és a vonat vége esik ki. De amilyen kusza vágánykapcsolatok vannak, én nem tartom kizártnak, hogy elcseszték a vágánygeometriát.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez sincs kizárva. Viszont az a gyanús, hogy amíg júliustól szeptemberig jó volt a dolog, addig most meg egyből sikerült nem jól összerakni a pályát? Valamit nagyon eltoltak a fiúk, de várjuk meg a balesetvizsgálatok jelentéseit.

   Törlés
  2. Szombathelyen is van egy angolváltó, ami nagyon kuszán van bekötve. Volt, hogy 2 IC kocsi ütközője összeakadt. Emlékeim szerint siklás nem történt, de az ütközők letörtek. Nem kizárt, hogy tolva közlekedve ott is siklás lett volna a dolog vége.

   Törlés
 2. Ez egyre viccesebb - a német vasút valamiért nem hozza a német közmondásos precizitást. Egyszer majdnem elkéstem egy repülőt miattuk.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem ez már okkultizmus vagy fekete mágia.
  Még mindig nem tanultak a hibájukból, pedig jobban tennék, ha azt a váltót egyszer s mindenkorra kizárnák a forgalomból... :)

  VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.