2012. 07. 24.

Siklott az IC

Kisiklott egy InterCity-szerelvény utolsó kocsija a stuttgarti főpályaudvaron. A balesetben nem sérült meg senki, de a Baden-Württemberg tartomány székhelyéül szolgáló város környékén a feje tetejére állt a vasúti forgalom.


Stuttgartból Karlsruhe, Heilbronn, Heidelberg, Neckarelz és Würzburg felé akadozik a vasúti közlekedés, miután a Stuttgartból Hamburgba tartó, tolva közlekedő IC 2312-es számú vonat utolsó, közvetlenül a mozdony elé besorozott kocsija, egy étkezőkocsi kisiklott a pályaudvar váltókörzetében kedden késő délután. A vonaton tartózkodó mintegy száz utas közül senki sem sérült meg.
A kisiklott étkezőkocsi – az összeállítási rend szerint mögötte még két elsőosztályú kocsinak is kellene lennie, ez azonban valami ok miatt már korábban módosult
(fotók: Frederik Buchleitner, forrás: DSO)

A baleset miatti műszaki mentés a távolsági, regionális és gyorsvasúti forgalmat is akadályozza, számos vonat késve vagy rövidített útvonalon közlekedik. A hírek szerint a baleset utáni helyreállítás akár péntekig is eltarthat.
A baleset okait egyelőre vizsgálják a szakemberek. A vonatot a 101 058-as pályaszámú mozdony továbbította.
A stuttgarti főpályaudvart mutató webkamerán keresztül látszik, hogy még kedden este fél nyolc előtt is zajlott a műszaki mentés

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.