2012. 11. 08.

Égett a Metropolitan

Százötven utassal a fedélzetén kapott lángra egy ICE-szerelvény forgóváza kedden este Bad Staffelstein és Lichtenfels között a nyílt pályán. A vonaton utazók nem sérültek meg.

A Münchenből Berlinbe tartó esti ICE-szerelvény forgóvázai Bad Staffelstein és Lichtenfels kaptak lángra. Egészen pontosan nem is klasszikus ICE-szerelvényről van szó, hanem az egykori Metropolitan-ingavonatról, amelyek ICE-ként Berlin és München között ingáznak. A hírek szerint az IC-A 1104-es számú, tolva közlekedős szerelvény vezérlőkocsijának egyik forgóváza kapott lángra. A mozdonyvezetőnek sikerült a nyílt vonalon eloltania a tüzet, de a tűzoltók segítettek a jármű szóban forgó alkatrészének további hűtésében. Az utasokat Lichtenfelsben szállították le, ahonnan bő másfél óra késéssel utazhattak tovább Berlin felé egy másik szerelvénnyel.

RegionalBahn információk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.